Šolska svetovalna služba

Pri svojem delu sodeluje tako z učenci kot tudi z njihovimi starši, učitelji in z vodstvom šole. Poglavitna vloga svetovalnega dela na šoli je skrb za osebni napredek učencev. Z otroki in starši se najprej sreča ob vstopu v šolo. Med šolanjem otrok postopoma prehaja iz obdobja igre v življenje z obveznostmi. Potrebe po prilagajanju in osamosvajanju pa tako rastejo vse do trenutka, ko je pred njim odločitev, kam po osnovni šoli. Šolska svetovalna služba je na tej poti spremljevalec, ki poskuša pristopiti, ko zmanjka moči, ali usmeri pogled v pravo smer, ko se zazdi, da se vse rešitve izmikajo.

V okviru svojega dela svetuje učencem, staršem in tudi učiteljem, po potrebi pa se po pomoč obrača na zunanje inštitucije in sodelavce. Pomembno je, da tako učenci kot starši veste, da se ob pojavitvi težav, ki jih prinaša šolanje in odraščanje, ter drobnih zadreg lahko obrnete na nas. Otroci se s tem naučijo ene najpomembnejših veščin za življenje, to je v pravem trenutku poiskati pomoč.

Uradne ure:

Ponedeljek, 7.30–9.30

Sreda, 12.00–14.00

Petek, 7.30-9.30 in 12.00–14.00

VPIS V SREDNJE ŠOLE

Pomembni datumi za vpis v srednje šole šol. leto 2023/24

MERILA ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE

TABELA ZA IZRAČUN TOČK

RAZPIS 2024/25


VELIKI PREDINFORMATIVNI DAN JE PRED VRATI! Potekal bo 19. in 20. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.SAMOEVALVACIJA

NAROČANJE NA SVETOVANJE IN DIAGNOSTIKO POTEKA NA SPLETNI STRANI SVETOVALNEGA CENTA ISTRA. povezava

POKLICNA ORIENTACIJA

(Skupno 1.550 obiskov, današnjih obiskov 1)