ZAHVALA

SPOŠTOVANI!

Težko je nekaj napisati, ko ti zmanjka besed. Posebno še, ko se to zgodi po neizmerno lepih, presenetljivih, dogodkih. Štirinajst dni so se počasi nabirali v nas, ko smo opazovali vaš odziv na akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz poplavljenega območja Zadrečke doline:     

OŠ in vrtec Nazarje, vrtec in Podružnična šola Šmartno ob Dreti, Oš Frana Kocbeka Gornji grad in vrtec Gornji grad. Podarjeni sušilci bodo krožili med prebivalci.

Zbrali smo za 3 razrede opremljenih šolskih nahrbtnikov, sušilce za prostore, igrala in oblačila za vrtce, čistila, igrače… Skupaj smo napolnili kombi in prikolico.

ZAHVALA:

Vsem staršem, otrokom in zaposlenim koprskih šol in vrtcev, ki ste sodelovali v zbiralni  akciji. Enako velja za vse, ki so za akcijo nekje slišali in se ji priključili.

Sodelavki Valentini Bolčič, ki je takoj ponudila svojo pomoč in zadnji dan poskrbela za domač narezek, ki nam je prišel zelo prav med nekaj minutnim počitkom med prijatelji v Šmartnem.

Članom Civilne zaščite: gospodu Roku Kamenšku (pomoč pri organizaciji prevoza) in Danielu Krapežu, šoferju, pomočniku, novemu prijatelju.

Hvala RTV Capodistria za objavljen prispevek, ki je pripomogel k tako velikemu odzivu.

Vina Koper (gospodu Simonu).

Nekateri ste me spraševali, če lahko podarite tudi stanovanjsko opremo, oblačila, belo tehniko. Prebivalci poplavljenega območja prosijo: ne še. Nimajo kje hraniti. Zelo pa bodo veseli vsega ponujenega čez kakšen mesec ali dva.

Zdaj še vedno potrebujejo pomoč pri odstranjevanju mulja, naplavin, čiščenju strug…

Prebivalci celotnega predela so neizmerno utrujeni. Vpeti so v svoje službe, v  »prostem času« pa odstranjujejo posledice poplav. Ne hodite množično, dovolj je avto ali kombi.

V ta namen sem zbrala nekaj telefonskih številk, kjer lahko ponudite svojo pomoč.

𝗢𝗕Č𝗜𝗡𝗔 𝗟𝗨Č𝗘

PGD Luče. Prijava na telefonsko številko 040 314 802. Dostop preko Kranjskega raka.

𝗢𝗕Č𝗜𝗡𝗔 𝗚𝗢𝗥𝗡𝗝𝗜 𝗚𝗥𝗔𝗗

Pomoč pri čiščenju nabrežin in vodotokov. Prijava na telefonsko številko 041 734 654.

𝗢𝗕Č𝗜𝗡𝗔 𝗟𝗝𝗨𝗕𝗡𝗢

Prijava na cz.ljubno@gmail.com. V primeru dodatnih vprašanj kličite 051 430 775 (Simon).

Prostovoljci se lahko prijavite vse dni v tednu.

HVALA  v mojem in imenu krajanov Zadrečke doline

                                                                                                                   Marinka Čavničar                                                 

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)