Sprememba navodil za samoizolacijo na domu

Spoštovani starši, skrbniki,

skladno z novimi navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) z dne, 24. 1. 2022, Navodila za osebo s potrjeno okužbo s SARS-CoV-2 v domači izolaciji, vas obveščamo o spremembi trajanja izolacije in pogojih za vrnitev otroka v šolo. Izolacija ob okužbi se skladno z novimi določili navodil NIJZ skrajša iz deset (10) dnevne na sedem (7) dnevno izolacijo.
Oseba, ki ji je bila odrejena izolacija, je doma najmanj 7 dni od pojava simptomov in znakov bolezni oz. oseba, ki preboleva okužbo brez simptomov, 7 dni od pozitivnega PCR testa. Trajanje izolacije določi osebni oziroma lečeči zdravnik.

Izolacija se predvidoma zaključi po 7 dneh, če sta izpolnjena dva pogoja:
1. oseba je zadnjih 24 ur brez vročine in je minilo 24 ur od izboljšanja simptomov in znakov bolezni (v primeru, da bolezen oz. povišana temperatura trajata dlje, se izolacija ustrezno podaljša),
2. oseba 7. dan opravi hitri antigenski test (HAGT) pri pooblaščenem izvajalcu, ki mora biti negativen. V primeru, da je HAG test pozitiven, oseba nadaljuje z izolacijo in lahko ponovi testiranje do konca 10. dneva. Po tem času se izolacija prekine tudi brez opravljenega HAG testa.

Ob izpolnjenih pogojih, se lahko učenec osmi dan izolacije vrne k pouku v šolo. S seboj mora prinesti dokazilo o negativnem hitrem antigenskem testu (HAGT).

https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_za_osebe_s_covid19_doma_24_01_2022.pdf

Lep pozdrav,

ravnateljica: Aleksandra Pobega

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)